mor-og-aig-mac-2Hey Darlings! Vi var for nyligt på hospitalet igen med Allessia, for hun skulle have taget blodprøver. Vi er nemlig igang med en udredning mht. hendes allergi overfor nødder (mandler kun måske), så vi er 100% sikre på hvad det er. Min mor arbejder på akutmodtagelsen, så jeg nappede lige et hurtigt billede af dem til et minde. Allessia var sur på hele verden på vej ud derfra (det er på vej ind), men de skal jo tages, heh. Jeg har jo en lillesøster og en lillbror, som er en del yngre end mig, der stadig bor hjemme og min mor er alene med dem – og det er alt familie vi har, udover min mors søster i Bulgarien. Det kan være lidt hårdt til tider, især, når både min mor og mig har crazy 24/7 arbejdstider nærmest. Vi er jo alle nødt til at arbejde for at overleve, give vores børn de basale ting, få mad på bordet osv. og jeg håber at kvinder har fundet en bedre balance i det hele, når Allessias generation når så langt. Lige siden min mor har født mig, da hun var 20 og var igang med lægevidenskabstudiet, har hun arbejdet derudaf, minus kort barsel med mine søskende. Hun knokler stadig dagen lang og i weekenderne ofte, for at betale regningerne, som hun har som alenemor. Jeg har dårlig samvittighed over at spørge hende, om hun kan passe Allessia, for jeg ved hvor udkørt hun i forvejen er. Nogle af de alenemødre jeg kender har noget ekstra hjælp i form af au pair eller barnepiger og den slags, hvis deres arbejde kræver det og det kommer selvfølgelig an på aftalen, som man har, hvor man kan have en friweekend eller fridag engang imellem, men min mor har ingen fridage… tror jeg ikke hun har haft de sidste 30 år. Jeg mener en dag, som man dedikerer til sig selv. Og meget hurtigt begynder hverdagen at gå ud på at arbejde og tjene til sin familie. Jeg synes ærlig talt, at balancen mellem at være en god mor og arbejdskvinde (selvstændig for mit vedkommende) ikke er nem at finde. Jeg finder ud af hvad der fungerer undervejs og det har været enormt svært uden fast hjælp omkring mig, især når man tænker på, at Morten altså har spillet ude de fleste weekender efter at hun blev født. Jeg havde ingen barsel whatsoever, for jeg skulle igang med at opbygge noget seriøst op, som skulle gøre min hverdag og indtægt stabilt. Men det jeg vil frem til er… der kræves vildt meget af kvinder i vores tid og er jeg den eneste der næsten altid sidder med følelsen af, at jeg ikke når hvad der kræves af mig og aldrig har fritid…?! Hvis jeg helt stoppede med at arbejde, så vil jeg have en del mere tid of course, men bare huslige pligter og leg med Allessia når hun er hjemme, lave aftensmad…. ja, det at være “mor”, går dagen også med. Timerne FORSVINDER fuldstændig! Når det er sagt, så er mit liv bedre og sjovere nu end nogensinde før, men for hulen da… den der working woman / mor balance er svær at finde og især når man skal gøre plads til et socialt liv og kærlighed ved siden af. Det er som om at den nuværende generation kvinder skal være superkvinder, som enten går på arbejde eller er selvstændige, samtidig med at de holder huset tip top rent, samtidig med at de handler alt det rigtige ind og laver sund aftensmad (jeg prøver at handle ind om morgenen, for det er no way, jeg kan presse det ind senere på dagen), og så skal man have en masse overskud til at holde sig selv lækker og  ikke falde i søvn, imens du ser “Gurli Gris” med dit barn. Faktisk, alt det som vi skal nå er der ikke engang timer nok i døgnet til, om man så holder sig igang hele dagen, cause I try… så man failer på et af områderne alligevel. Om det er huset der sejler eller Allessia der lige fik den samme bluse på 2 dage i træk (Oh no!). Jeg sidder lige nu og kigger på min 3. kop kaffe og overvejer at gå ned og lave en til bagefter, for min liste af to-do’s er så lang idag, at jeg skal fremtrylle 4 timer ekstra i hvert fald. Men det er SÅ fedt samtidigt – den der følelse af, at man ikke er afhængig af nogen og at man kan selv og selv alle udfordringerne har man brug for. Måske er det bare mig der er super oldschool og det her med, at kvinder også kan arbejde, er helt sort efterhånden… måske er jeg helt gal på den, og så ER det at sælge sig selv bare det nye helt normale at gøre. Måske mange ser det som nye “arbejde” og måske nogle TV-programmer skal glamourisere det endnu mere, for at forkludre de unge pigers sind even more! MÅSKE… om 20 år, arbejder kvinder slet ikke mere og vi tager mange skridt tilbage i #ligestillingen, for den kommende generation tror, at det er den eneste måde, at de kan tjene penge på, og fordi det er nemt! I Danmark har man en masse andre muligheder og det er et STORT skridt tilbage for feminismen!

P.S. Og så er der også den klassiske, som man ser tit, når kvinden prøver at nå det hele, men ikke har tid til at vedligeholde sig selv med ansigtsbehandlinger og frisørtiden og så videre, for lad os være ærlige, når man bliver mor især, så ryger det langt ned på listen. Så får hun et par børn og bliver ældre, og så smutter nogle daddy’s og begynder at betale for unge pigers “selskab”! DERFOR skal man kunne regne med sig selv from day 1 ladies… også inden man før børn, så man aldrig er afhængig af, at der er nogle der vil “købe” jer. Det var en lille sidenote. Jeg tager min kaffe nu… heh.

xoxo

2 kommentarer

    1. Tror at det bedste råd jeg kan give er ” at vise din datter hvordan livet er, og hvordan man håndterer det”
      Det er ok at falde i søvn til gurli gris, du skal nok vågne når det grynter. Og hvis huset ikke altid er pænt fordi du er udmattet, så spar på energien så du stadig kan give et smil. Prøver du at være superwoman og klare det hele med et smil, så er det det din datter vil tro er normalt og at hun så fejler hvis hun ikke formår det samme ❤
      Du gør det det godt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*