Hey Beauties! Hvor hyggeligt er det ikke lige, at Petra og jeg begge har et program kørende på DR3 nu… “Irina – En Diva Vender Hjem” og “Petra elsker Sig Selv”. Jeg havde fornøjelsen af at style Petra og booste hende selvtillid lidt, op til hendes photoshoot her i afsnit 4, som kommer i aften (21.30). Det er jo et meget interessant program, som hun er med i nu og vi kan alle genkende nogle af de ting, som hun siger. Jeg var min største kritiker i mine yngre dage og der var INTET ved min krop som jeg var tilfreds med. Nu kigger jeg tilbage på de billeder og forstår, at det hele var only in my head. Sandheden er jo også, at vi ikke har det crazy fantastisk og er på de lyserøde skyer hele tiden. Alle har gode og dårlige perioder og det er helt normalt. Men vha. sin egen tankegang kan man styre en hel del. At elske sig selv og synes, at man er amazing er ikke en dårlig ting, og derfor har jeg nok også altid misforstået det danske ord “selvglad”, for jeg er da glad for mig selv. Jeg har jo ikke lyst til at være ked af mig selv. Det er selvfølgelig nemmere sagt, end gjort, det her med at man er nødt til at lære at elske sig selv. Tankegangen skal omprogrammeres på det punkt og man er måske nødt til at dykke lidt dybere i, hvorfor man egentlig kritiserer sig selv så meget. Selvom det er i orden at have forventninger og mål til sig selv mht. forskellige ting, så kommer der bare intet godt ud af at kritisere sit udseende. Men især vi kvinder sammenligner måske for ofte, og tror, at der er bestemte forventninger til os og endda, at mænd kun er tiltrukket af en type krop – FORKERT! Men som jeg har nævnt før, så gør det ikke tingene nemmere, at det er sværere at finde undertøj, når man er oppe over str. D skål, det er svært at finde bukser hvis man er lav og har fyldig bagdel og lår og det er ikke altid nemt, at finde toppe eller kjoler som ikke enten kvæler én eller man er ved at falde ud af. The struggle is REAL, men jeg synes at vi rykker os fremad de seneste år, og bliver ikke længere bombarderet med, at der kun er det ene ideal, som vi alle skal stræbe efter.

petraig-mac-2Som jeg siger til Petra, så har noget af det, der virkede for mig været, at tale til mig selv i spejlet. At rose mig selv i spejlet, rose min krop og rose min personlighed. I dette liv har vi den krop, som vi har fået… den kropsbygning vi har, og vi kvinder oplever, at vores krop kan ændre sig flere gange i løbet af livet. Udvikling af bryster og bagdel og derefter også under graviditet eller flere af dem. For at gøre mig selv glad, så prøver jeg at dress up (det ved I jo, at jeg kan lide) og gøre noget ud af mig selv. Men samtidigt, så er det altså ikke noget som jeg hverken har tid eller lyst til hver eneste dag, især efter jeg er blevet mor. Nogle dage vil jeg gerne slappe af i joggingtøj uden makeup og vi kvinder har også lov til at se trætte ud. Men når man har lyt og brug for et selvtillidsboost så kan man jo gå hele vejen og lære at lægge makeup, så det klæder dig og finde tøj der passer specielt til den kropsbygning man har. Jeg går f. eks. næsten altid efter noget med stretch, så det både er behageligt og ikke strammer de forkerte steder. Jeg er ikke den eneste der har stået i et prøverum og gået ud efter en lettere breakdown, fordi man ikke kunne passe eller så godt ud i nogle af de 20. stk. tøj man havde med inde. Men ja… det tager tid at finde ud af, hvad man har det godt i og hvad der passer til den person man er, så det skal man lige eksperimentere lidt med. Alle kroppe er værdige at elske.

petra2ig-mac-2Når man begynder at elske sig selv, så finder man også ud af hvad man er værd. At man altså har en masse at byde på – det har vi alle. Hvis I har det valg, at I kan leve det her liv og være utilfredse og kede af hvordan I ser ud, eller lære at elske jeres udseende og være glade – hvad ville I så vælge? Den er nem, når man stiller det op på den måde, men det er noget, som man sagtens kan arbejde med. Hvis I finder nogle af mine gamle indlæg herinde, så har jeg fortalt om min depression og det helt forkerte og triste syn, som jeg havde på min egen krop. Om man er høj, tynd, slank eller voluptiøs, så er der intet der er forkert. Find jeres eget look og arbejde med det I har. Jeg tror at grunden til, at Petra ikke elsker sig selv endnu, er at hun desværre er blevet påvirket for meget udefra mht. modeller i bladene, alle de lækre skuespillere på den røde løber osv. og selvom mange af prøver at vælge vores pæne billeder til de sociale medier, så er vi alle ens. Med appelsinhud, strækmærker, dårlige dage, bumser og alt hvad livet byder på. Petra har, som så mange andre kvinder (og som jeg selv havde) utrolig høje forventninger til sig selv, som sommetider er helt urealistiske, for INGEN skal være perfekte – det er altså ikke et krav i livet, at have perfekt udseende. Man kan altid finde fejl… ved alle. Hvis man går efter det perfekte, så bliver man aldrig tilfreds, og vil for evigt blive ved med at finde fejl ved sig selv. Der er nogle ting man kan rette op på, hvis man absolut vil, men charmen er da også, at vi er menneskelige og ikke perfekte og ens dukker. Anyhow… det er umuligt, at få alle mine tanker og ord med i det her ene indlæg. Den dag jeg fik en åbenbaring, var da jeg sagde til mig selv: “F*ck det her… hvorfor er jeg så streng ved mig selv. Der er andre der kritiserer mig i forvejen, så det er da mig selv, der skal ELSKE MIG SELV!”

AFSNIT 4 AF “PETRA ELSKER SIG SELV”, HVOR JEG MEDVIRKER KAN SES GRATIS ONLINE HER

billede-19-01-2017-13-44-26ig-mac

billede-19-01-2017-15-03-22ig-mac

petrFølg med i min hverdag på Instagram/Snapchat: @irinathediva

23 kommentarer

 1. Kære Irina,
  Jeg vil blot sige dig en stor tak for at deltage i Petras program (og dit eget 😉). Du er simpelthen så sej og inspirerende i din måde at formidle kropskærlighed, dine pointer både vigtige og gode! Vores krop er vores tætteste ven og evige følgesvend, den er vi nød til at slutte fred med. E Det er dejligt, stærkt og modigt at du tør tage dig selv og skønhedsidealet alvorligt. Tusinde tak for det!
  De bedste hilsner,
  Nina

 2. Hej Irina.
  Jeg sidder og ser programmet nu. Hold kæft hvor er du bare en fantastisk person og dejlig! Du siger og gør virkelig alle de rigtige ting

 3. Jeg er dybt misundelig på dine veninder, som har dig i deres omgangskreds! Din positivisme smitter og man bliver da helt inspireret af dig!

  Kæmpe tommel op til dig. Du gør det VILDT godt.

 4. Jeg synes virkelig det er helt galt at hun starter med i første program, at få at vide hun er overvægtig i forhold til BMI.

  Det er jo helt galt, hun er en ganske alm. slank pige!!

  Hvis der skulle gøres noget, så burde det BMI gentænkes… det giver jo et helt forkert billede… så ærgerligt 🙁 Det gør jo også hun får et helt forkert billede af sig selv, sådan en skam. Hun er så smuk!

  1. Jeg er faktisk også overvægtig ift BMI… det er ret vildt. Jeg stoler ikke på det tal, heh.

  2. Det er jo netop det der er helt galt, du er jo super smuk og er på ingen måder overvægtig. Det er bare en forkert skala at måle efter, den er totalt forældet.

 5. Hej Irina. Jeg så programmet idag med dig og Petra. Og hold nu op hvor jeg dog bare beundre dig, du virkelig en kæmpe inspiration for mig. Jeg læser din blog og følger også med på din snap, og jeg synes virkelig du gøre det godt. Jeg synes bare du gøre det bedre for hver dag. Jeg har i lang tid gået og selv haft det dårligt med mit udseende og det har jeg self stadig, men efter jeg er begyndt og følge med i dit liv, føler jeg at jeg har fået åbnet øjnene op for at man skal lære at elske sig selv for den man er og at man ikke er perfekt. Tusinde tak for du er dig og for du inspirerer mig <3

 6. Hej Irina.
  Jeg selv har problemer med at finde bh’er som ikke ligner noget min mormor ville gå med, da jeg også er OVER en D-cup.
  Derfor vil jeg gerne høre hvor Petra og dig shoppede de lækre bh’er henne?? Vh Michelle
  Vh

  1. Det var i Hunkemoller. De har dem op til F skål der 🙂 Og ellers også på Asos, som jeg ofte linker til.

 7. Du var fantastisk i det program, er fan af din måde at være “selvglad”… det er lige som det skal bære og det burde vi alle lære noget af.

  Jeg vil da i hvert fald tage nogle af dine råd til mig, så tak 🙏🏼

 8. I var simpelthen så gode sammen i programmet! Jeg eeeelsker det program da det rammer mig så meget. Kunne ligesom Petra virkelig lære noget af dig 🙂

 9. Hej Irina , jeg har læst med på din blog et lille stykke tid nu og tak for de fine indlæg. Det du skriver her er jeg 100% enig med. Vi kvinder er smukke som vi er og gode nok. Vi har alle noget godt at byde på. Forsæt den gode blog og interessante indlæg. Hilsen en mor til 3 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*