Hey Darlings! Det her indlæg bliver langt… tag en kop kaffe og sæt jer til rette. Jeg vil gerne have alle mine tanker omkring det store billede af det med, uden at kaste omkring mig med indviklede termer og håber, at det også får jer til at tænke over det. Jeg plejer at skrive mit tankeflow ned i ét, so here we go.

Hvem derude ER på de sociale medier…? Svaret er jo klart, at de fleste af os er. Nogle af os (heldige) har oplevet en tid uden de sociale medier og den yngre generation er vokset op med en vanvittig udvikling af dem. Er de sociale medier ved at have en lidt skræmmende påvirkning efterhånden!? Vores hjerne bliver decideret påvirket i samme region, som når man har sex eller spiser mad, eller oplever anden slags pleasure, når vi får likes, followers og poster ting om os selv (yes, det er bevist). Faktisk kan man blive ligeså afhængig af de sociale medier, som man kan af alkohol, stoffer, rygning and you name it. Udviklingen af SoMe (sociale medier) har uden tvivl ændret vores tilgang til en masse ting både positivt og negativt. Det kan kun blive endnu mere intenst i fremtiden og gad vide hvordan Allessias generation på de sociale medier bliver?!

Alle som vælger at være på de sociale medier er offentlige mennesker, ikke så meget er privat længere og man kan ikke længere bruge kendte mennesker/ikke kendte mennesker, som et argument. Vi bliver overbombarderet med online content fra alle sider og en masse urealistiske forventninger om livet. Man kan blive alt på de sociale medier ved at se nogle YouTube tutorials om emnet, skrive et par linjer og være blogger, eller uploade random musik på Sundcloud, for at kalde sig artist og musiker. Man kan være IG celeb, bare fordi man har fået nogle gode butt-implants… sværere er det ikke. Mange er modeller på Instagram og stræber efter en fantasi-livsstil, hvor man kan rejse verden rundt og drikke champagne til frokosten 365dage om året, imens man holder fast i sin designertaske og pengene bare falder fra himlen. Jeg ved ikke hvilke eventyr man læser, hvis man tror at nogens arbejdsliv ser sådan ud. Måske hvis de har arvet millions of course eller har en rig sponsor. “Fake it till you make it” bliver taget alvorligt af smukke Insta-famous kvinder og piger bliver ked af det, fordi de ikke ligner de piger, som deres kærester følger på Instagram.

Når jeg poster billeder af mig selv eller andet på mine sociale medier, så er det fordi de billeder har en positiv effekt på mig. Hvis vi synes, at det er en god selfie eller madbillede eller hvad man nu er til, så er det helt normalt at dele det med verden, right? Jeg er vild med at udtrykke mig på de sociale medier – lege med outfits, komme ud med meniniger og dele ud af livserfaring og det er sådan mange af os har det tror jeg. Jeg er også vild med jeres respons og det fantastiske ved de sociale medier er, at man kan være i kontakt med mange mennesker på en gang. Da jeg blev en offentlig person, havde Facebook eksisteret i ca. 4 år så vidt jeg husker. Alt foregik på Facebook og dengang var værdien i, hvor mange venner man havde – for så var man sej og populær. Det sociale medie, som jeg bryder mig mindst om idag, er så Facebook og derfor er jeg sjældent på Facebook. Kun når jeg skal kontakte nogen hurtigt eller dele noget på min egen væg eller blogside. Jeg holder mig så meget væk fra feeden som muligt. Facebook har noget negativitet over sig og folk er sure og tonen er ikke så pæn, synes jeg. Smag og behag, men Facebook er stadig genialt og revolutionerende indenfor udviklingen af SoMe.

billede-11-01-2017-20-42-56I en verden, hvor man kan blive overexposed på de sociale medier, er det nemt og muligt for alle at få opmærksomhed. Jo mere man forarger, jo mere opmærksomhed får man. Det interessante herefter er, hvad vil man bruge den opmærksomhed til? For at tage mig selv som eks. så synes jeg i starten, at det var vildt sjovt at nogle kunne genkende mig på gaden, eller når medierne skrev om mig. Lige i starten havde jeg den der “ej, jeg er vist blevet kendt” – følelse! Silly girl. Herefter oplevede jeg, at jeg blev kontaktet af et par andre reality-kendisser, der synes det kunne være vildt sjovt at lave falske historier og  tippe det til medierne. Ikke SÆLGE! Bare tippe, så de kunne få omtale og overskrifter, fordi de havde fået et fame-kick ud af det en gang og blev afhængige og “tørstige” af det. Her er det essentielt at forstå, at det er insane nemt at lave falske overskrifter, drama, forarge osv. og det har fungeret for nogle – jeg så det hele med mine egne øjne fra sidelinjen. Nogle misforstår gamet, og min pointe er, at opmærksomhed/bekræftelse kan man blive så afhængig af, at man vil gøre ALT, AAAAALT for bare at få det lille kick igen. Jeg er blevet kaldt for den der klassiske “opmærksomhedsluder” et par gange i løbet af de 6 år, but hunnies… beliiiiiieve me, hvis jeg virkelige ville have opmærksomhed og overskrifter, så havde jeg ikke holdt min mund med OH SÅ MANGE ting, og jeg havde raset om alt muligt, og asfløret og opdigtet and I can go on. Man skal blot miste hæmningerne, så kan man forarge med overskrifter hver evig eneste dag. Men hvad får man ud af en overskrift…? Jeg vil meget gerne have opmærksomhed fra jer… indrømmet.. fra jer der læser min blog, når jeg skriver noget, når jeg deler fashion og beauty tips, så vi kan diskutere det sammen eller mommy-ting og det jeg er passioneret omkring. Jeg vil gerne have opmærksomhed, når jeg vil have jeres råd eller dele ud af noget. Selvfølgelig. Men uden for mine sociale medier, kunne jeg ikke være mere ligeglad med om jeg får opmærksomhed eller ej. Jeg ved lige præcis hvad man kan gøre for at få opmærksomhed efter de her 6 år i gamet og jeg ved hvordan de sociale medier fungerer og jeg har brugt det så godt jeg kunne. Jeg kan godt lide at føle mig sexy på billeder, som jeg poster. Det giver mig da et lille boost og jeg synes der manglede én i Danmark med min kropsbygning der kunne sætte fokus på bodyimage. Jeg ved, at det var det rette og jeg har understreget flere gange, at mit liv ikke er perfekt og at der har været en masse struggles, for let’s be honest – sådan er det oftest i alles liv. De sociale medier har en del magt… hvis man har mange følgere og autoritet, så kan man udrette noget. Man kan vejlede, man kan inspirere, man kan hjælpe.

Eftersom de sociale medier er blevet en del af mit arbejde/brand, så er jeg begyndt at tænke mere over hvordan jeg skal bruge dem. Jeg har det sidste års tid, prøvet at være mere autentisk på mine sociale medier, da det er noget som jeg selv er glad for at følge med i hos andre. Jeg synes det er sjovt hvordan meget er blevet pefektioniseret, så det næste skridt er at blive mere menneskelig igen. Fordi det er en del af mit arbejde, tjekker jeg statistikker og hvilke billeder/indlæg er mest populære, for at se hvad I bedst kan lide derude. Hvorfor er der nogle billeder der har fået flere likes end andre eller hvilke indlæg er blevet læst flest gange?! Når man er på de sociale medier, som jeg er, kan man til tider tænke “kan de lide mig eller kan de ikke lide mig?”, hvor jeg i stedet fokuserer på, kan de bruge det her content til noget eller poster jeg interessante billeder, hvor jeg får lov til at udtrykke mine meninger, komme med en point eller bare vise noget. Hvis man kun hunter like-følelsen, så kan man risikerer kun at føle, at man er god nok, når man får et bestemt antal likes. What kind of life is that?! Har vi mistet os selv lidt på det punkt? Vi vil alle gerne anerkendes, bemærkes, respekteres og blive hørt. De sociale medier er ikke for de sensitive. Antal følgere definerer for nogle vores værdi i samfundet… den udvikling er den mest skræmmende, og der er et super godt afsnit om det i “Black Mirror”. Hvis vi skal dømme mennesker på, hvor mange Facebook venner de har eller hvor mange Instagram følgere de har osv. så ser det skræmmende ud for fremtiden. Right?! Igen vil jeg som en sidenote henvise til “Black Mirror” serien på Netflix, som tager fat i de forskellige aspekter og mulige konsekvenser af SoMe og teknologisk udvikling i fremtiden. Jeg fik i hvert fald en ret vild “like, realizing stuff” – moment efter at jeg havde set alle afsnit. Man får faktisk næsten lidt kvalme og ubehag, når man ser dem (hvert afsnit har en ny historie og vinkel). “Black Mirror” er så vigtigt at se for os alle, der er på de sociale medier, at jeg vil mene man bør indføre den på skolerne. Serien har endda ændret min tilgange til de sociale medier.

Samtidig har SoMe givet MANGE nye muligheder for business, kreativitet og kommunikation. Jeg er glad for min Iphone, så jeg kan tage billeder af Allessia eller lige Snappe til jer derude på ethvert tidspunkt af døgnet. At jeg hurtigt kan Google noget på farten og svare på mails, imens jeg snakker i telefon samtidigt. Genialt opfindelse! Men jeg savner, at have rigtige billeder. Den slags billeder, som blev gemt i fotoalbums, som man bladrede igennem når man var hjemme hos bedsteforældrene. Meget har ændret sig og det hele bliver mere digitalt.

Har I prøvet at havde følelsen af at SoMe gør jer kede af det, i dårligt humør eller deprimerede…? Måske efter at have siddet og sammenlignet sig selv med alle de andre? Man ser fremmede mennesker på Instagram. Misunder dem og bliver semi-depri over ens eget liv. Dumt. Hvis man decideret bliver ked af det, så må man strege det ud. Ingen er perfekte, selv dem med den perfekte IG profil. Man kan blive misundelig på andres fabrikerede #blessed livsstil, materielle ting, forhold og udseende, som i det virkelige liv ikke engang eksisterer. Hvis ikke det var for de sociale medier havde jeg aldrig oplevet dødstrusler eller. Imens “Fristet” kørte på skærmen græd jeg mig selv i søvn næsten hver aften – dengang var jeg slet ikke rustet til den massive mængde kritik på de sociale medier, og tog det hele til mig. På min Instagram nu om dage ser jeg ofte kommentarer, eks. til dette billede var nogle ikke tilfredse med mine bryster/bh og min mave. At man bare kan gå ind og kommentere kritisk på en andens person udseende er jo ret crazy, hvis vi lige tænker os om. Altså I’m good, lige det rører mig ikke, for jeg har ikke tænkt mig at få plastikoperationer + fedtsugning for at se godt ud på de sociale medier og please dem, der i kommentarfeltet ikke er tilfredse med hvad de ser på mig. Men der er jo “ytringsfrihed” – et ord, som jeg mener er misforstået. Jeg mener ikke at man kan ytre alt det garbage man sidder inde med. Believe me…. der er også en masse lort, som jeg har lyst til at sige sometimes (vi er alle menneskelige, og ingen er hellige), men min intuition og hjerne, fortæller mig hvad der er passende og upassende. Det er simpelthen så simpelt, at jeg ikke forstår hvorfor det ikke giver mening for alle. Og hvis man har lyst til at ytre noget nedladende, så kan man gøre det i et andet forum, end på folks egne sociale medier. Man er bare hurtigere til at dømme online, end man havde været face to face. Dette kan man diskutere dybere of course.

screen-shot-2017-01-12-at-20-05-57Jeg er selv typen, der viser min krop frem til tider på IG. Dels for mig selv som statement og dels når jeg har en pointe. Afklædte kvindekroppe tiltrækker altid opmærksomhed eller debat – det er jeg helt bevidst om. Dem der har allerflest mio. følgere på IG er Hollywood celebs og afklædte modeller. Nøgenhed vil aldrig gå af mode, ligesom porno. Vil man have flere følgere og opmærksomhed, så tag tøjet af. It works! Jeg lover jer, I får mange følgere… jeres dopamin niveau i hjernen stiger. I er nu populære på Instagram. Tillykke, you made it! Now what?! Er der nogle af jer der husker hvordan det var inden vi havde Facebook, Instagram, Snapchat, Tumblr, YouTube… you name it? Dem af jer, der er for unge til at huske det, så kan jeg kun snakke på min egen vegne og sige, at jeg husker det som lidt …

Oh God, jeg elsker YouTube og Tumblr. Jeg finder så meget inspiration på Tumblr og nyttige ting i videoerne på YouTube og kan bruge mange timer på at se det. Mine favoritvideoer for tiden er organizing/cleaning tips (man er vel mor) og vegan opskrifter, da jeg prøver at spise mere plantebaseret. YouTube er min #1 af alle SoMe, og det er nok også derfor, at jeg er begyndt at bevæge mig mere derover med min YouTube kanal og makeupvideoer. Lige nu har jeg det lidt ambivalent med SoMe. Jeg tror dog ikke at noget ændrer sig mht. de sociale medier, jeg tror tværtimod, at det kommer til at blive mere intenst og jeg er lidt glad for at jeg nåede at opleve en barndom og teenagetid uden de sociale medier, for life is hard enough. Mine #lifegoals (see the sarcasm) på de sociale medier er måske, at de unge mennesker kan se lidt mere igennem det hele og at jeg selv viser flere sider af livet. På min  Snapchat har jeg eks. valgt, at jeg prøver at få de glimt med, hvor jeg er uden makeup, træt mor, har noget jeg lige skal ud med og er så meget in the moment, som muligt, hvor jeg stadig bruger min IG til at være lidt kreativ og poste pænere billeder, men så på den måde at mixe det. Og her på bloggen ved I jo, at jeg fortæller alt ligeud. Jeg sidder ikke med min passionfruit-martini på en luksusyacht i weekenderne, men den dag jeg gør, så Snapper jeg det lige. #LIFE

Det her lille klip, som Morten sendte til mig, opsummerer faktisk alt ON POINT mht. de sociale medier: 

18 kommentarer

 1. Jeg tror de sociale medier har en negativ effekt på os til en vis grad. Og alligevel kan vi ikke lade være.

  Gustavo Woltmann

 2. Irina
  Har spurgt dig mange gange før, håber virkelig, jeg kan få et svar denne gang 🙂

  Du har et rundt spejl- hvor har du købt det? kan ikke find det nogle steder :/ ?

 3. Jeg er selv SÅ glad for, at jeg har haft en barndom uden de sociale medier. Meget spændende og interessant indlæg, men de plejer også altid at fange mig 😉 Du er helt klart en af mine yndlingsbloggere. Synes du har en rigtig god balance mellem personlige emner, samfundsemner og alle de andre ting 🙂
  Kh Anna fra tyvertragedien.wordpress.com

 4. Godt indlæg! Respekt herfra 🙂 Fedt du vil gøre opmærksom på det negative ved sociale medier! Dit indlæg er virkelig spot on.

 5. Hold nu op hvor er det her et pisse godt indlæg Irina! Jeg følger dagligt med på alle dine sociale medier, jeg kommenterer aldrig, men du fortjener virkelig at høre at du gør det pisse hamrende godt! Du er sådan en stor inspiration, en mega sej mor, pisse velformuleret og rammer altid on point med de her typer indlæg, hvor du bare skriver tingene ligeud som de er 👏🏼👏🏼👏🏼 Kæmpe respekt herfra!

 6. Seriøst… tror ALDRIG du har skrevet et mere interessant blogindlæg og tror virkelig det er i top 5 over de bedste blogindlæg jeg nogensinde har læst… Tak <3
  Håber du har det skønt ^^

  1. Uuuhhh, tak for det. Jeg synes det var interessant lige at dykke ned i den slags emner og undrer mig over om andre derude har de samme slags tanker 🙂

 7. Jeg er ekstremt glad for, jeg nåede at få en barndom uden de sociale medier. Dog er min teenage-tid lidt ødelagt af dem. Du kan ingen steder gå, uden folk er totalt obsessed med deres smartphones.
  URGH, hvor jeg savner tiden uden, selvom opfindelsen er god.
  Forleden sad jeg på en station med min søster, hvor tre ældre damer, sad overfor og troede de snakkede lavt. De begyndte at snakke om, at denne verden var ved at tage overhånd, fordi det første alle unge gør, når de fx sætter sig ned, er nemlig at tage sin mobil frem. OG selvom jeg helst ville kalde dem for oldschool, så har de et sted ret.
  Ja, selvfølgelig er man nødt til at følge med tiden, men denne tid er gået waaay to far.

  Jeg forstår udemærket godt, at folk fra 13+ bruger en telefon, men aldersgrænsen er virkelig faldet! – Jeg tør ikke se, hvordan tiden bliver for næste generation..

  Tak for dit #NoFilter indlæg – det er on point !

 8. Jeg er ret vild med det her indlæg og jeg håber sgu lidt at der er mange som kommer til at læse det.
  Jeg indrømmer gerne at jeg er afhængig (virkelig pisse afhængig) af de sociale medier. På flere forskellige måder og det irritere mig egentlig.
  Mit yndlings medie er instagram, men det er mere fordi jeg ser der som mit eget lille (eller.. jeg poster sgu lidt for meget til at jeg kan kalde det lille..) fotoalbum. Det er hyggeligt!
  Men samtidig har jeg det lidt lige som dig med facebook. Jeg bruger det, men jeg distancere mig også mere og mere. Alt det negativitet som desværre også findes gavner ingen.
  Mens jeg læste dit indlæg, gik det faktisk op for mig hvor meget jeg savner ikke at have så travlt med at sidde med hovedet i telefonen.
  Stof til eftertanke.

 9. Ekstremt velskrevet indlæg, Irina. Jeg har faktisk aldrig læst din blog, men faldt over den på bloglovin i dag. Vil bare fortælle dig, at jeg er meget med dig i din tankegang omkring de sociale medier. Jeg er selv lettet over, at jeg ikke er vokset op med de sociale medier, men at jeg har haft lov at “have en ordentlig, dejlig lang barndom”. Jeg håber, du læser denne kommentar! Det er indlæg som dette du har skrevet her, som kan igangsætte debatten om de sociale medier og bringe fokus på, hvordan vi bruger dem samt hvad de gør ved os.

  Jeg valgte at skrive eksamensprojekt i AT i gymasiet om netop de sociale medier (anerkendelsessøgningen på de sociale medier) og fandt en meget interessant pointe – den anerkendelse, man får på de sociale medier, kan føles ufuldstændig.

  Fordi vi kun eksponerer dele af os selv og udelukker de ting, som vi ikke har lyst til at skilte med, så bliver anerkendelsen netop ufuldstændig. Denne selektive form for eksponering, som foregår på de sociale medier, kan resultere i, at individet kommer til at mangle anerkendelse for dele af deres person, og netop derfor bliver anerkendelsen mangelfuld (og man bliver ved med at søge anerkendelsen, fordi ens behov aldrig bliver mættet, som konsekvens af, at man kun opnår anerkendelse for udvalgte dele af sin person – på de sociale medier særligt ens udseende.)

  1. Hej Ditte

   Meget interessant emne at skrive om, lige præcis. Jeg mener at vi i det mindste lige alle kunne analysere hvordan vi selv bruger de sociale medier. Jeg tror egentlig slet ikke at det er sundt at være så meget på de sociale medier som mange er idag, men det er efterhånden en del af hverdagen, som vi må få til at fungere.

   Du er on point mht. selektiv eksponering – den er jo klassisk 🙂

 10. Med dét her indlæg har du lige vist, at et smukt ydre og en jordbunden eftertænksomhed udgør en cool blogger!

 11. Amen. 🙏🏻 Jeg elsker simpelthen at følge dig (både her, IG, snap), fordi jeg føler, at du er reel, og faktisk også deler ud af dit liv, når det også kan være lidt svært – både som mor, arbejde, kæreste osv. Jeg har altså sådan en KÆMPE respekt for dig, og det du laver.
  Du har lige som vist “bagsiden af medaljen”, at det ikke kun er champagne og kavier hver dag. Keep up the fantastic work. ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*