Hello Darlings! Jeg har her det sidste halve år prøvet at lære flere retter og blive bedre i køkkenet. Jeg er især glad for de retter, som Allessia selvfølgelig også kan spise og heldigvis er hun bare helt vild med borsch. Borsch (eller Борщ) er en russisk/ukrainsk ret, som er en tyk grøntsagssuppe, der er super sund og smager crazy godt. Min mor lærte mig endelig at lave den for ikke så længe siden og eftersom både Morten og Allessia er så vilde med den, så bliver den lavet ofte nu. Især i de her kolde dage, er den rigtig lækker med en masse hvidløg i, for at booste immunforsvaret. Jeg har spist borsch hele mit liv og det er klart en af de retter, som jeg skal lære Allessia at lev en dag. man kan spise den i ca. 1-3 dage og regulere portionen som man vil. Det her rækker til os 3 i et par dage og tager ca. 45 min. at lave. Jeg kan bedst lide den uden kød, så jer derude, som er vegetarer eller veganere kan snildt være med på den her opskrift (så passer vi også på miljøet, ved at tage kødfrie dage – se “Cowspiracy” på Netflix). Den mætter super godt, så man behøver egentlig ikke at lave flere retter og kan serveres med lækkert brød til med lidt hvidløgssmør og creme fraiche. TIP: Jeg har siden de første par gange jeg har lavet denne opskrift købt den store Jamie Oliver gryde fra Tefal til denne, og den er fantastisk.

LISTE (HELST ØKO):  2 LØG • 2 GULERØDDER • 1/2 SPIDSKÅL • 2 STORE KARTOFLER • 2 HVIDLØGSFED • 2 RØDBEDER • 1 TERN GRØNTSAGSBOUILLON • 1 DÅSE HAKKEDE TOMATER • 1 STK. LAURBÆRBLAD • 2 SPSK. SUKKER • 1 SPSK. EDDIKE • 1 DÅSE KIDNEYBØNNER • DILD + PERSILLE 

img_4755-copyig-mac1. Som på brættet her skal der hakkes 1 løg og rives gulerødder. Kartoflerne skæres i tern og den halve spidskål skæres i tynde strimler. Rødbederne rives også og alt gøres klar. En pande og en stor gryde tages frem.

img_4762ig-mac2. Det første som skal steges (i solsikkeolie eller i kokosolie) er løg og gulerødder. Når det begynder at blive gyldent, skal der lidt salt og peber til. Og bagefter sættes det væk, indtil vi skal bruge det igen.

img_4756ig-mac3. Imens løget og gulerødderne bliver svitset på panden har vi sat vand over for at koge og tilsætter derefter kartoflerne. Når vandet koger, tilsætter man enten et tern grøntsagsboullion eller okse (kommer an på, om man vil have en vegetarret).

img_4766ig-mac4. Ca. 5. minutter efter at have tilsat kartoflerne i det kogende vand med bouillon, kan man fortsætte med spidskålen.

img_4763ig-mac5. Evt. på den samme pande, hvor løget og gulerødderne var (dem fjerner vi lige på en tallerken) skal vi svitse de revede rødbeder. Panden varmes op igen og vi tilsætter lidt olie, rødbederne, hvidløg (jeg bruger altid hvidløgspresseren til det), 2 spsk. sukker og 1 spsk. eddike.

img_4765ig-mac6. Lidt derefter tilsætter vi 1 dåse hakkede tomater, blander det hele sammen og lader det stå i 15 min. ved svag varme.

img_4768ig-mac7. I gryden med kartoflerne tilsætter man 1 stk. laurbærblad og lader det koge videre i 5 min. Derefter tilsætter vi løg + gulerødder ned i den samme gryde. Rører det hele rundt (gryden skal helst være stor) og tilsætter blandingen med rødbederne herefter. Det skal lige have 10 min. ved svag varme.

img_4769ig-mac8. Hvis man er til den slags smager det også fantastisk med kidneybønner i.

img_4771ig-mac9. Det skal nu smages til mht. salt og peber. Til sidst tilsættes der hakket dild og persille. And we are ready to eat…

img_4772ig-mac

img_4777ig-mac

Følg med i min hverdag på Snapchat: irinathediva

9 kommentarer
  1. Er også meget interesseret i at høre hvor meget vand du bruger for det har jo betydning for hvordan den færdige suppe kommer til at smage – det ser jo rigtigt lækkert ud 😜

  2. Ser vildt lækkert ud – den skal helt sikkert prøves herhjemme🙂 Jeg ville bare lige høre hvad for en eddike du bruger i suppen? 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *