sponsoreret af Mejeriforeningen

Hello Darlings! Som I kan se fik jeg taget mig en milkbath i disse dage and you know what?!… det var selvfølgelig ikke første gang, for som beauty diva skulle jeg da prøve Cleopatras hemmelighed, som var at tage et mælkebad (oftest i gedemælk). Så her ligger jeg i ca. 4 liter sødmælk blandet med vand og badesalt. Men virker det…? Hvad gør det…? Mælk har faktisk en eksfolierende effekt på huden, som man kommer af med de døde hudceller samtidig med at huden bliver gennemfugtet. Man kan også tilsætte honning og olier, hvis man har lyst til det. Min hud har været tør og kløende på det seneste og det virkede fantastisk og er mere lækkert end man forestiller sig, heh. Idéen til billederne her fik jeg, i forbindelse med det her indlæg og kampagnen MælkErForLivet for at styrke mælkekulturen i Danmark.

img_6662ig-macig-macJeg havde faktisk et ret… jeg har lyst til at sige intenst, heh, forhold til mælk da jeg var barn. Jeg var ofte på landet (som i viiirkelig langt ude på landet) hos mine bedsteforældre i længere perioder, da jeg i storbyen, hvor vi boede, ofte blev lidt for undervægtig og jeg voksede ikke særlig meget og var lidt bleg og syg at se på, så jeg blev sendt derned for at ligne et menneske igen og tage lidt på. Byen hed Novonikolajevka. De havde nogle køer og grise og høns og og det var vildt idyllisk med at jeg løb barfodet iblandt køerne og de havde alle navne selvfølgelig og basically var mit første kæledyr en ko. Jeg havde min egen kop med mit navn på, som jeg fik mælk i flere gange dagligt selvfølgelig. Og det foregik simpelthen på den måde at når min farmor sad og malkede koen, så kom jeg lige med koppen og fik mælk direkte fra koen (and yes, jeg kan godt malke en ko også). Mælken smagte anderledes end hvad man kan købe i butikkerne, fordi mælken var meget fed og stadig varm med nærmest skumlag ovenpå og sødlig. Man kunne nærmest smage græsset og det var det bedste jeg vidste med en bid af min farmors hjemmebagte kirsebærboller fra den store stenovn. Hvad ville jeg ikke gøre, for at opleve bare 5 min. af de dage igen. Når jeg tænker tilbage på Ukraine og min barndom, så er min tid ude på landet hos mine bedsteforældre det lykkeligste – det var en fantastisk tid. Men for at vende tilbage til mælken, så var jeg altid i bedre “stand” når jeg blev afleveret hos mine forældre igen, fordi jeg altid tog godt på, så jeg kunne holde til træningen og fik bedre immunforsvar. I Ukraine siger man også når man ser kvinder som er… curvy og har røde kinder og måske bare er mere voluptious end andre, at “de er vokset op på godt komælk…!”. Og jeg kan da ikke lade være med at tænke, at alle mine former MÅ stamme fra alt det mælk, som jeg fik som barn. Det er i hvert fald sjovt.

img_6743ig-mac-redig-macSelvom jeg nogle gange også drikker plantebaseret mælk, så er det altså klart komælk jeg foretrækker i kaffen. Som voksen kvinde så drikker jeg ikke nødvendigvis mælk hver dag, men vi kommer igennem fine mængder mælk herhjemme, da både Allessia og Morten drikker mælk til maden. Dog har jeg fået Morten over på letmælk, for i starten af vores forhold drak han 2 liter sødmælk hver dag – og han er 1.87 så jeg synes måske ikke han var i voksealderen mere, hvor han havde behov for det, hah. Allessia får øko letmælk og hold da op, hvor var det bare lækkert, da hun ved 1-års alderen ikke skulle have mælkeerstatning mere. Jeg havde intet mælk og kunne ikke amme hende desværre, men det klarede vi fint, for heldigvis er produkterne ret gode nu om dage. Men da hun bare kunne få den samme mælk som os var det virkelig rart og jeg var en aaanelse nervøs for hvordan hendes mave ville reagere, men der var intet at være nervøs over. Hun esker mælk og det er bare det sødeste når de får den der mælkeskæg. Jeg ville næsten ønske hun kunne få den samme oplevelse ude på landet som jeg havde med køer og det hele… og så tænker jeg… det er da en masse køer i Danmark!

img_7938ig-mac

xx

2 kommentarer

  1. Det lyder super hyggeligt at vokse op sådan hvis du nu boede i Nordjylland så var du velkommen her hos mig og mine muh basser, jeg drikker selv mælken fra dem og mine børn får også mælk direkte fra køerne og de stor trives med det
    Så bliv ved med at gøre det for din datter

  2. Der er ulidelig stor forskel på hvordan dyrene inkl. køerne havde det hos dine bedsteforældre i Ukraine til hvordan man behandler køerne og ikke mindst kalvene på fabriks gårdene hvor mælken produceres.
    Mennesker skal har ikke brug for komælk. Kalve har brug for komælk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*