affiliate

IMG_9483ALLESSIA I SMÅFOLK HELDRAGT: HER  +  LEGEKLODSER: HER


Hello Darlings! Nu er jeg helt ærlig… jeg har lyst til at komme med en lang rant her idag! I got a lot on my mind. Jeg vil i dette indlæg gerne tage den moderne mor op, efter at jeg lidt overraskende modtog en del kritik efter barnepige-indlægget. Det havde jeg godt nok aldrig set komme, honestly. Jeg har da mødt andre kvinder med 3 barnepiger + 1 au-pair oveni, and nobody is judging. De har da vel brug for det og man kan ALDRIG vide 100%, hvordan en anden persons hverdag er, so don’t judge. Den moderne mor… vores tids mor, hun skal egentlig være pretty awesome og faktisk være superwoman eller supermom! Batman go home! Og jeg ser SÅ mange mødre derude, hvor jeg selv tænker, WOW…. hvordan kan hun nå alt det, hvordan kan hun finde ud af det?! Hun er superhuman! Vi vælger selv at få børn, og det er ikke de helt basale ting, som at vaske tøj og give dit barn mad, som jeg snakker om. Times have changed og forventninger til moderollen er blevet anderledes. Før i tiden sad en kvinde hjemme og gjorde rent og passede børn, for der var en anden der tjente pengene. Nu skal vi tjene penge, passe barn superwoman-style, holde huset rent, og helst også liiige nå at pleje sig selv, så man ligner en supermodel, så manden ikke skrider. Og hvis man oven i det ikke må få lidt hjælp fra en barnepige, så ved jeg ikke, hvor vi er på vej hen?! STRESS! Fra stress kan der komme depression og angst. Vores samfund forventer, at vi mødre med det samme har vores shit together. Det undrer mig ikke, at så mange kvinder får depression og angst, med alle de forventninger. Disse forventninger er tårnhøje – du skal være en supermom, være skidegod til at bage de rigtig øko-, glutenfrie-, speltboller, imens du oser af overskud. Være succesfuld med karrieren, vedligeholde udseendet (farve/klippe hår, negle, tan, vipper, tænder, Fitness… you name it), holde huset helt rent with a smile on your face, og måske også lige gennemføre en marathon som bonus. Det er INSANE! Selvom en mor laver fejl (fordi hun er human), så er det blevet normen at shame de her fejl offentligt. Det bidrager de sociale medier til desværre! Og hvad endnu værre er, så er det oftest de andre mødre der gør, det! Please don’t! Jeg er sikker på, at vi alle gør vores bedste!

Den moderne mor har heldigvis en barnepige/au-pair hvis hun har brug for det, og den moderne mor tillader måske sig selv at bruge den barnepige, når hun vil have den MEGET tiltrængte middag med veninderne 1 gang om måneden. For selvom vi har valgt at få børn, så behøver vores sociale liv da ikke at gå i stå. Med det sagt, så mener jeg ikke, at en mor nødvendigvis vil gå ud og feste hver weekend, for som mor VED jeg, at det har man simpelthen ikke energi til og prioriteten er et andet sted. Jeg er helt med på, at vi griber tingene an forskelligt. Men jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke synes, at jeg har været særlig god til at vedligeholde mit sociale liv udenfor mommy-verdenen. Jo, jeg går til events/præmierer/møder, men det er altså mit arbejde. Udover det, er det sjældent, at jeg har givet mig selv lov til at tage på café om dagen eller se veninderne om aftenen. Arbejde og oprydning og mom-life generelt er min hverdag, og dagene går hurtigt og man ender på sofaen kl. 22.00 helt udmattet. Men jeg kan mærke, at jeg bliver gladere, når jeg giver mig selv pauser til ME-TIME og er mere social og gør ting, som jeg har lyst til, for min egen skyld.

Der er ingen, der pludselig bliver en supermom i det øjeblik de føder deres barn. Vi lærer også alt hen ad vejen… hvorimod vores samfund påpeger, at vi mødre ved alt fra 1. øjeblik pga. de moderlige instinkter, imens fædrene jo liiiige skal lære det og ikke har de instinkter fra naturens side. I vores sexistiske samfund, synes vi jo nærmest det er sødt og fjollet, når der er noget som fædre ikke kan, imens en mor ville få et skævt blik og et par kommentarer på de sociale medier, for den samme episode. Vi giver fædre en guldmedalje, bare fordi de er færdre… for hvor er det da flot, at han ikke er en af dem, der ikke stikker halen mellem benene og løber fra sit ansvar. Nej, det betyder ikke, at man er en fantastisk far… det er normen, at man ER tilstede og er far for sit barn. Vi klapper alle fædrene på skuldrene, når de blot involverer sig en smule i barnets liv med de helt simple basic ting. For dem har samfundet slet ikke så høje forventninger til. Når mødre og fædre agerer på samme måde, bliver de dømt forskelligt udefra. Kvinder får langt flere bemærkninger, blot fordi de er mødre og man forventer perfektion. Man gør fædre til en sekundær forælder. De hjælper os, når vi har brug for en ekstra hånd – det er sku venligt af dem, hva?! Dads don’t babysit! Fædre babysitter da ikke…?! Gør de!? Er det ikke en del af faderrollen, at være tilstede bare, ligesom mødre. Men når mor ikke er hjemme, så passer/babysitter far barnet. What kind of crazy world is that…? Det hedder at være forælder, for vi betaler dem ikke for at have ansvaret i et par timer. Er en far én, der babysitter sit barn i nogle timer, og så fralægger ansvaret efterfølgende…?

Lad os lade være med at pakke det ind, børn er et kæmpe ansvar som kræver næsten al vores tid og energi (and money). Og det er ikke altid kun FUN! At have børn (hvilket man jo selv vælger) er et fuldtidjob, som du er på som mor, når du er væk fra dit andet fuldtidsjob, cause you need money to survive! Så nå man bliver mor, er man basically bare på job 24/7 i hvert fald de næste 18 år. Vi står op om natten, for bare at tjekke om deres dyne er faldet af elle rom de trækker vejret. Den moderne mor er presset… ! Nu tager jeg mine forældre som eksempel, som begge havde det samme job, de var begge læger. Men min mor skulle samtidig sørge for at handle ind, at lave maden, at alle fik lavet deres lektier, at alle blev kørt til svømning, fodbold, skøjteløb, klaver, købe tøj til alle, vaske tøj til alle osv. En enkelt gang kunne hun tillade sig selv, at tage til frisøren. De fik senere hen au-pair, for det var bare urealistisk for hende, at nå alt det og holde huset rent, for der var slet ikke nok timer om dagen, uanset hvor meget hun skyndte sig. Det var ikke noget, som jeg tænkte over dengang, men helt ærligt… nu hvor jeg selv er mor, og det er 2017 om lidt og kvinder arbejder lige så meget som mænd + tjener lige så meget, whats up…? What’s good?! Wake up, times have changed! 

I sidste ende vil vi bare det bedste for vores børn og måske give dem en bedre barndom, end man selv havde. Hvis man er insane god til at lave en over-the-top kage eller purerer sit barnes øko mad hver dag, good for you. Men hvis du ikke gør, så er det også okay. Og det er okay at hyre hjælp, hvis man føler sig stresset og det er okay, at gå udenfor i det samme tøj, som du havde på de sidste 3 dage, for ved i hvad…?! INGEN HAR RET TIL AT DØMME EN MOR FOR NOGET… EVER!

xx

23 kommentarer

 1. Godt brølet. Du mangler lige at tilføje når mænd får bare en lille snur. Åååååååh, så kan man ikke noget som man og sidder bare og ser ynkelig ud. Jeg får spat!!!
  Nu er mor her uhelbredelig syg af cancer men man ser sgutte mig sidde og øffe. Nope jeg fortsætter skam mit liv

 2. Bliver simpelthen så mat i koderne, når kvinder kommenterer på andre kvinders evner (eller mangel på samme) som mor. Er personligt totalt ligeglad med, hvordan andre vælger at opdrage deres børn, hvad de giver dem at spise, om de kysser dem på munden eller på røven (undskyld mit franske), om de går i institution fra 9-12 eller 7-17. Det findes ingen endegyldig formel på “den rigtige mor”, så hvad alle andre mener om mine eller andres evner som mor rager mig en høstblomst. I fucking don’t care! Og hvor ville verden dog blive et skønnere sted, hvis flere valgte at holde egen næsen og egne meninger inden for egen matrikel og liv 😊👍🏼

 3. Det lige før min svigermor og mand skal læse det her. Hvor kan jeg blive arrig over hver gang fædre tilbringer 5min..med deres børn så det nærmest heltegerning!Mens de kære mødre skal nedstirres og irettesættes af bedrevidende personer.

 4. “I vores sexistiske samfund, synes vi jo nærmest det er sødt og fjollet, når der er noget som fædre ikke kan, imens en mor ville få et skævt blik og et par kommentarer på de sociale medier, for den samme episode” – hvor er det bare spot-on!!
  Jeg er selv en af dem, der er gået ret meget i Mor-mode og jeg bliver nærmest arrig når folk spørger “Og hvem passer så børnene?” hvis jeg en sjælden gang er ude: de har sguda også en får folkens!
  Jeg synes du er sej, og fedt du ikke bare tier stille. Kvinde er sgu kvinde værst, desværre, tænk et søsterhood vi kunne have hvis alle kvinder respekterede hinandens ret til at gøre det de føler er rigtigt for dem <3

 5. Tak for det Irina. Jeg er helt på linie med dig! Slap af og glem forventningerne, man bliver først rigtig glad når man ikke bekymrer sig om andres meninger men hør hvad der føles rigtigt for ens barn, en selv og familien som helhed. Go get that nanny!

 6. Ja alt det man skal som mor. Tjene penge, se pæn ud, gøre til for sig selv så man ikke bliver helt baby gak gak, lave mad, gøre rent, vaske tøj og synes ens køkken eller spisestue ligner et gerningsted efter HVERT måltid som skal gøres rent mens den lille self vil op og selvfølgelig lege og være nærværende😄 Puha. Alle må gøre det der virker bedst for en og man skal ikke være så hurtig til at dømme andre, tydeligt at se Allessia er en glad pige der trives. Jeg selv valgte at tage mindre timer på studiet for at min pige ikke skal for meget i vuggestue, jeg får ret hurtigt dårligt samvittighed men hun er så glad der heldigvis. Det virker altså for mig, jeg kommer ud blandt andre i løbet af dagen, jeg er hjemme allerede formiddag/middag med tid til det hele og en sjælden gang imellem passer mormor. Det jeg bare ville sige er man skal gøre det der virker for en og husk at minde os selv om vi gør det godt nok, vi er gode mødre og vores børn er ligeglade med lidt pletter osv bare de er glade der de er og vi husker at give dem nærhed når vi er sammen. Du er en god mor, støtter dit valg og Allessia er skøn. Alle dem der dømmer ser jo heller ikke hjemme ved jer 24/7. Det er så rigtigt det dubogså siger om fædre, når mor er hjemme med barnet er hun bare hjemme med barnet, men når det er far passer han barnet et par timer, god far, tak for det.. Er selv faldet i den fälde at tænke sådan for det er sådan mange tænker især udenfor DK og EU.

 7. Du rammer plet med dette indlæg!
  Dog er jeg så heldig, at have verdens dejligste kæreste og far til min datter 🙂
  Vi er begge to lige meget forældre og kan de samme ting. Vi laver lige meget her hjemme, både når det er vasketøj, mad eller at vaske gulv.
  Kender dog flere, hvor fædrene ikke engang kan få deres børn til at sove om aftenen. Det er for dårlig stil at “bare” fordi at man er kvinde, skal man gøre det hele selv..
  Hvis det ikke var for min kæreste, ja så ved jeg ikke hvor jeg havde været nu. Sikkert på psyk.afdeling et eller ander sted 😉
  Ville ønske at det var det samme hos alle 🙂

 8. Læser trofast din blog, men kommentere yderst sjælendt. Men her kan jeg ikke lade hver, for hvor er det GODT skrevet!! Er ikke selv mor endnu, men drømmer om at blive det indenfor den nærmeste fremtid og kan blive helt stresset af de “supermoms” man ser på de sociale medier😳 At alt er øko, vegansk og desuden klare de lige et fuldtidsjob og rengøring af deres lækre design rigtige hjem.. Pyh..
  Mine forældre var selv mega seje og skabte et fantastisk hjem hver dag, ALTID! Alligevel var Farmor næsten fastboende hos os for at hjælpe, hente og rydde op. For der var nemlig ikke nok timer i døgnet til at nå det hele uden en smule hjælp og det er altså helt i orden! Jeg havde en skøn barndom og er velfungerende idag, det samme er mine søskende btw..
  Selvfølglig skal du ansætte én barnepige til din datter hvis det vil lette din hverdag og på den måde ha mere overskud til dig selv, din mand og datter.
  At folk vælger at dømme det så hårdt, som man har kunne læse, er ud over min forstand! Mødre og fædre gør det så godt som de overhovedet kan og det skal roses til skyerne👏🏼 Jeg selv håber at blive en ligeså god forældre som dem der var mine forbilleder og det vil Allesia også tænke om dig en dag.
  Synes du er super sej og sætter et godt eksempl på de sociale medier i moderskabet fordi du viser det ærligt og redeligt som det er! Kæmpe props til dig og tak for en altid god blog❤️

 9. Hej Irina! det handler jo ikke kun om at dig og din kæreste skal have noget alene tid, hvilket KUN er godt, men det virkelig også sundt for børn at blive overladt til nogle andre! 🙂 I min optik bliver børn meget mere selvstændige hvis de af og til kommer lidt væk fra mor og far!

  1. Fuldstændig enig!! Og barnepigen laver noget andet med barnet end forældrene gør, så for barnets synspunkt er det da fedt med en barnepige man kan glæde sig til at være sammen med. Thumbs up for barnepuger, og mødre der hyrer dem!!!!!!

 10. Jeg er ikke engang mor endnu og jeg tænker tit “wtf”, når jeg læser kommentare til nogle af dine indlæg. Du har jo den gladeste lille pige og alligevel peger folk fingre. Jeg forstår det ikke…
  De ser en lille flig af dit liv, som du vælger at dele og så tror de at de kender dig og din datter.
  Hovedet højt, mamma! Du er altså sej 😘
  Jeg forstår heller ikke barnepige-issuet. Jeg tænker at nærmest vil virke som en slags play-date for din datter at være sammen med en barnepige og hun helt sikkert bare vil syntes at det er super hyggeligt! Mere overskud til dig. Win-win.
  Team-Irina 💪🏻❤️.

 11. Du har såååå ret, Irina!
  Jeg er ikke selv mor- men har en SUPER mor, som har været alene med 3 jævnaldrende unger( fordi faderen skred, for det var hårdt med 3 små…), fuldtidsjob, hus you name it! Ville ØNSKE hun hyrede en barnepige eller to, så hun kunne huske sig selv og ikke gik ned med flaget. Min mor blev så syg med depression, angst og stress.
  Tak for at sætte fokus på dette- og få nu for Guds skyld en barnepige ASAP. Du har brug for alene-tid, tid med Morten og Allessia vil takke jer når hun bliver ældre!!! 🙂 Hvad er et forældre par uden et par opladte batterier….? Det er nødvendigt!
  1000000 knus fra mig til dig! Du er for SEJ!!! ❤️

 12. Lige mine tanker 🙌🏼 men vi mødre skal også blive bedre til, at tænke at det er okay at vi ikke leve op til de tårnhøje forventninger. Den synes jeg selv er ret svært ind imellem. Når alt kommer til alt, er det vigtig at pleje sig selv og gøre det der giver en energi, for så er der også mere overskud til mand, barn og de kedelige pligter på husfronten 🙂👌🏼

 13. Fantastik indlæg Irina…
  Kan virkelige ikke forstå hvorfor at folk giver dig crap fordi du vil finde en barnepige til Allessia.. Jeg er selv barnepige, og ved hvor meget det betyder for forældrene til dem jeg passer at de kan få et par voksen timer selv engang imellem, mere skal der jo ikke til.. man har brug for en break engang imellem, så det hele ikke går op i hente/bringe børn, bleskift, rengøring osv. det er såå vigtig at man får voksen tid/eller alene tid, og mange tager det virkelig forgivet…Og har da virkelig aldrig hørt om nogen børn der har taget skade af at have en barnepige….;)

  Så kan kun positivet over dette indlæg og at du søger en barnepige… keep up the good work, for I har da jer den sødeste lille trold i Allessia <3

 14. Dejligt, velskrevet og ÆRLIGT indlæg 👏🏼 Du er on point, i hvert fald i min optik, i dine betragtninger om nutidens “supermom”. Ingen forventes at nå alt det der forventes. Desværre synes jeg, at nogle mødre (et fåtal) iscenesætter sig selv på de sociale medier, således billedet af at være mor, i samfundets øjne, netop er det der til tider forventes af os – nemlig at være “supermoms”. Den samfundsfaglige diskurs har ændret sig, og jeg oplever at det er til den negative side. I mit job som pædagog, ser jeg dagligt mødre der kæmper med at få det hele til at hænge sammen, simpelthen fordi der er en forventning om at sådan skal det bare være. Det ender desværre ud i udbrændthed, og som du selv nævner; depression, angst etc. Det er fedt med umiddelbare mødre, der ikke er bange for at sige, at de sgu ikke altid magter alle opgaverne eller deres barn. Det er et fuldtidsjob, og alle kan have brug for en pause og tid til sig selv. Så er man måske også en gladere mor, hvis man tager sig den tid. Og den rant der var omkring jeres valg mht. barnepige, var så latterlig. Er det måske så også forkert at aflevere sine børn ved pædagoger i daginstitutionen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*