IMG_5493

Jeg skal lige tage en dyb indånding… og puste uuuuuud! Irina, relax….

Jeg har lige læst denne artikel på BT: 16-årig studerende: Letpåklædte kvinder bærer en del af skylden, hvis de bliver voldtaget.

Jeg tror måske, at der er flere af jer, der har set den cirkulere rundt. Lige med det samme tænker jeg, THAT’S SO MUCH BULLSH*T!!!! Så vi kvinder kan ved at dække mest muligt af vores krop forebygge voldtægt, yes of course! Wauw! Så det er vores skyld to begin with?! Eller måske kunne man som menneske lade være med at voldtage… var det ikke et bedre forslag?! Jeg fokuserer i dette indlæg på kvinder, men er godt klar over at fyre også kan blive udsat for det, om de er letpåklædt eller ej.  Det er ingen hemmelighed, at jeg er en af de piger der klæder mig i sexy tøj sometimes, så billedet her er brugt i ren protest! Mon ikke, han bare mener, at kvinder bør være mere påpasselige, da der er mennesker derude, som ikke kan styre sig, desværre!? I hope so! Jeg vil helst bevare den positive stemning på bloggen, men sometimes you gotta speak up! Lad os da lige tage det her emne op, for året er 2015, vi er ikke neandertalere mere, vel?! Det er aldrig voldtægtsofferets skyld!

Fra artiklen på BT: “Nej, selvfølgelig ikke. Men de deler et medansvar.”

Ja, måske hvis man udelukkende ser en kvinde som et objekt, kun en krop! Det bliver nogle hårde sommeraftener for alle de “sultne mænd” der synes, at kvinder selv er ude om det, når de er letpåklædte. Hvis en kvinde har lyst til at gå med makeup, for at have det bedre med sig selv eller nedringet bluse eller ripped jeans, så er det  not an open rape invite! Tror vist næppe, at fulde unge fyre på vej hjem tænker, hmmm…. jeg håber ikke at jeg bliver voldtaget fordi jeg er fuld, har ripped jeans på og åben skjorte. Lad nu være med at give kvinder skylden for at være letpåklædte eller give alkohol skylden. Og problemet opstår, når kvinder ikke engang tør at indrømme, at de er blevet voldtaget, for nårh ja “hun var jo bare letpåklædt og fuld”.

Uanset hvad vi har på, så er vi mere end bar en krop og mange kvinder vil gerne føle sig sexy og kan lide at klæde sig ud en gang imellem. Hvorfor skal der dømmes så meget ud fra hvad tøj man har på, hvor mange tatoveringer man har, piercinger, race… og jeg kan blive ved her. Jeg har fra naturens side stor barm og kan ikke gøre for det, skal jeg også gå med rullekrave om sommeren, just in case, at nogen føler sig fristet til at voldtage mig…? Er det civiliseret? Intet civiliseret land burde have tolerance for voldtægt. Er man letpåklædt alene om aftenen, så deler man medansvaret for voldtægten, mener han. Er der andre der også mener det? Jeg er i chok! Men jo, jeg som kvinde kan sige, at jeg altid tænker over hvor jeg går, at jeg ikke færdes bestemte steder om natten, at jeg tager en taxa og husker en jakke der kan knappes helt op og basically går jeg sjældent alene nogen steder efterhånden, eller det gør jeg faktisk slet ikke, medmindre det er midt om dagen og der er mange mennesker på gaderne.

One word, prøvlioghørher… man skal ikke være et geni, for at kunne se om en kvinde gerne vil have sex med én eller ej. Er man ligeglad med kvindens svar, er man en freaking psycho! Og de er derude, I know that! Jeg får ekstreme beskeder på facebook, så jeg er godt klar over, at der findes mænd derude, der er batshit crazy! Det har gjort, at jeg var semiparanoid, da jeg gik alene om aftenen før i tiden, for better safe than sorry!

Ikke-navngivet-1

Så, for at forebygge “problemet” skal vi kvinder ikke gå alene om aftenen og hvis vi gør skal det absolut være i rullekrave og INGEN ripped jeans?! Er det virkelig løsningen? Om vi så går nøgne på gaden om aftenen, så er vi vel menensker og ikke aber, der handler efter vores dyriske lyster og ved what’s right and wrong?! Uden tvivl, at der selvfølgelig findes mænd, der ingen selvkontrol har whatsoever, og der er vi måske ude i, at selvom vi har lyst til at gå i en kort kjole med kavalergang på vej hjem efter byen, så er det bare ikke safe! One day something can happen, fordi man støder på den forkerte type, der har magtissues. Men det sker ikke kun på vej hjem om natten, det kan endda være en person man kender, der udsætter én for det. En voldtægtsmand er ikke nødvendigvis kun dem, der gemmer sig i busken når det bliver mørkt. Der er ingen blurred lines med voldtægt, desværre bliver det ikke taget seiøst og pigerne tør ikke at stå frem, da de føler at det dels var deres eget skyld. Bare fordi noget ser godt ud eller er tiltrækkende for dig, betyder ikke, at du må TAGE det! Kvinder er ikke noget gratis buffet!  Den unge fyr, der udtaler sig til BT, mener at man er bedre beskyttet hvis man er dækket til af en hijab, en muslimsk kæderdragt, som siges at beskytte kvinderne mod “mændenes lyster” og klæder sig mere anonymt:

“Der er slet ikke nogen, der skal gå med det. Men i modsætning til letpåklædte kvinder, er der nogen, der klæder sig meget på, så man ikke fremmer lysten hos mænd.”

Voldtægt sker pga. en syg tilstand hos voldtægtsmanden og det kan ske om du har en burkha på eller korte shorts! Vi skal gøre vores bedste, for at lære vores børn at være empatiske og ikke voldelige. That might help! Der er kriminelle mennesker derude i de fleste byer, der begås mord, tyveri, voldtægt, men ofrene er ikke selv ude om det.

Girls! Hvis I har sagt nej, og han stadig maser på, så bliv ved med at sige NEJ! Hvis han ikke stopper, it’s RAPE! Hvis man er så fuld, at man hverken kan sige JA eller NEJ, it’s RAPE! En kvindes valg og ord skal respekteres! Der skal ikke fokuseres på, at lære kvinder ikke at blive voldtaget, men at lære IKKE AT VOLDTAGE!!! 

?? Irina

bloglovin

25 kommentarer

 1. som voldtægtsoffer, er jeg rigtig stolt af at høre, at der er så meget fokus på dette tabu emne stadig. Det giver os unge en større tryghed ved at snakke om de ting der ofte er svære at snakke om.

  Jeg har selv kæmpet med mange forskruede idéer om ” Hvad kunne jeg have gjort anderledes” “var det virkelig min egen skyld” “sagde jeg ja?” Osv. Det er super rart som ungt menneske at vide der er så mange kvinder, og selvfølegelig også mænd der støtter op om dette emne.

  Det har hjulpet mig især med at snakke og åbne op om min egen sag.

  tak for jeres support !

 2. Selvfølgelig er det aldrig kvindens skyld, det er mandens skyld 100 % og hand ansvar. Tror den stakkels dreng bare kommer lidt galt afsted i sine formuleringer. For selvom det er mandens ansvar og kvindekroppen ikke er en synd eller et djævelsk instrument der leder til forfald så skal man huske at tage sine forholdsregler og ikke gå alene i ød gader om natten fuld og med kjolen helt oppe ved trusserne.

 3. Det er simpelthen så skørt, at man prøver at bekæmpe mændendes lyst ved at dække lysten til. Det er jo mændende, der skal lære at styre sine lyster, og ved at give kvinderne skylden eller dække dem til, accepterer man jo mandens lyst som i orden og ustyrlig. Så er det pludselig kvindens ansvar ikke at vække denne lyst for meget.
  Til grund for den tankegang ligger jo den antagelse, at vi er dyriske væsener, som må tage, hvad vi vil have, hvis vi ser det. F.eks. hvis du står med 200kr i hånden, så må jeg tage dem, hvis jeg vil. Hvis én kvinde går udfordrende klædt, så må manden voldtage hende med en bedre grund, end hvis hun havde været fuldt påklædt. Problemet er jo bare, at vi ikke (kun) er dyriske væsener – vi har jo netop evnen til at tænke fremadrettet og ikke bare handle impulsivt.
  Så jeg er så evigt enig med dig. Det er for vildt, at han får lov til at dele det synspunkt. Godt at du som kendt blogger reagerer!! :blush:

 4. Hvor er i ynkelige at høre på, det er for det meste altid kvindernes skyld når de bliver voldtaget, de beder jo nærmest om det, på den måde de går klædt, det har intet med neanderthal stadiet at gøre,, det har noget at gøre med jeres
  amoralske opførsel.

 5. Jeg læste om en 29 årigede kvinde der var fotograf der havde lavet en serie om voldtægt. Hun var blevet voldtaget hele 2 gange i hendes liv. Hun havde jo fået hjælp og snakket med andre om det som havde oplevet det samme. Der var stam spørgsmålene fra politiet om de ikke selv havde lagt op til det og om de var sikre på det var voldtægt osv..
  Og det skal de simpelthen da så mange anmelder falske voldtægts som hævn mod ex kærester så det er svært for politiet syntes også det er et godt emne at tage op.

 6. Jeg har også en veninde som der blev voldtaget en gang første gang kunne jeg ikke hører hvad hun sagde fordi at hun græd og græd men så sagde hun så til mig at hun så var blevet voldtaget men tænker har hun stadigvæk inden i sig

 7. Har lige set dine snaps hvor du snakker om det. Hold kæft hvor mistede jeg lige al respekten for dig. Håber du selv bliver voldtaget dit store fede udyr.

  1. Det var dog noget frygtelig noget at ønske for andre mennesker, bare fordi man ikke deler samme mening. Skam dig!

  2. Så du så også den hvor hun siger at du ikke er helt rask?? Slap lige of Sara 🙂

   “Better safe than sorry”.. det var vel den der trykkede og trickede dig.

   Erkender du ikke at der er psykopater derude??

   Må man have lov at dække sig til og føle sig lidt mere beskyttet? Nej?

   Alle, uanset påklædning, kan blive udsat for voldtægt.. ja.. det er man klar over.

   Anyway, ytringsfrihed længe leve, hurra hurra hurra 😉

  3. Hør her! Hvad er det for en opførelse? Prøv lige at være lidt mere voksen, det klær dig ikke

 8. og så lige ps. Du har fandme nogle lækre bryster, vis dem så længe du kan! Når vi bliver gamle er det alligevel ikke helt det samme.

 9. Jeg forstår slet ikke medierne giver en forskruet hormonbefængt lille syg teenager så meget medie tid. En med så syge holdninger skal da slet ikke have spalteplads. Hvilke andre 16 årige får lov til det. Det er jo kun fordi det er sensations mediepolitik at de udgiver det. Jeg bliver så træt når syge mennesker får blitz lys. Ligesom når de skriver om hvad Breivik nu ikke gider finde sig i i fængslet. Læser det ikke, for så når det ikke videre.

  Hvad skete der med 70’erne og 80’erne, hvor man kunne være topløs på standen og amme sine børn uden at være dækket til? Hvor man kunne gå klædt som man ville uden at mænd ikke kunne styre sig. Det er noget værre ny puritanisme er det. Og voldtænkt handler i øvrigt slet ikke om påklædning. Der bliver også voldtaget kvinder i “burka-lande”, og små børn i Indien. Hvad er deres skyld så? Det er fandme sygt er det.

  1. Åh kære Janne. Nu er jeg fuldstændig enig i at det aldrig er kvindens egen skyld. Et nej er et nej. Jeg synes bare det er så ærgerligt når du angriber den her unge 16 årige på den måde 🙁 Jeg synes Irina har lavet et fedt sobert indlæg hvor hun argumenterer imod hans holdninger men på ingen måde går efter ham som person. Jeg synes også det er langt ude når han siger kvinder deler at medansvar, men jeg synes alligevel at det er flot at en ung 16 årig TØR stå frem foran hele Danmark og dele nogle meninger han nok godt er klar over vil forarge mange.

   Om ikke andet har han fået skabt en debat der nok har været tiltrængt.

 10. Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne like det her indlæg hundrede gange.
  For satan da hvor er dine ord bare som tage ud af hovedet på mig. Jeg er så glad for, at voldtægt ikke længere er sådan et stort tabu at snakke om. Men jeg er skide ked af at høre på og om, hvad vi kvinder skal gøre for ikke at friste mændene.
  Voldtægterne skal høres. Hvis de først bliver gemt væk i bare en uge, så er det desværre for sent, og man kan gå og fortryde, at man ikke fik lukket den sag for sin egen skyld i mange år desværre. 🙁

 11. Godt skrevet og ja, voldtægt sker ikke kun om natten og voldtægt sker også for piger som hverken er nedringet eller lårkort.

  Voldtægt er nu en gang voldtægt og handler om vold og magt og ikke om sex og adgang. Den journalist har ikke forstået en skid – for at sige det lige ud.

  Voldtægt er aldrig i ok – ALDRIG !

 12. At folk kan være forskruet i hovedet og have den holdning kan man desværre ikke gøre så meget ved, men at politiet kan tænke sådan er fuldstændig uacceptabelt!!!!
  Det er ikke mere end en uges tid siden at en kvinde ringede til politiet, efter at være overfaldet på vej hjem (hun fik heldigvis sparket fyren godt og grundigt i kuglerne og slået ham i hovedet, så han ikke nåede mere end at holde hende fast, kaste hende op af væggen, slikke og kysse hende i hovedet og på hals, samt flå hendes bluse i stykker). Svaret fra politiet var “du lyder fuld, er du sikker på du ikke selv lagde op til det? nå, men heldigvis skete der jo ikke mere”.
  De lavede ingen anmeldelse og tog slet ikke den bange og forulempede kvinde seriøst.
  Hvad fanden er det for et system vi har i Danmark, når personer inden for politiet gør sådan???
  Kan man som kvinde ikke føle sig sikker i sin ret til at anmelde et overfald

  1. Hold da op, jeg bliver virkelig forarget af at læse det… det er simpelthen heeelt uacceptabelt og trist!!!!

 13. Det varmer at se et menneske som dig – der har en form for magt, står frem og siger fanme nej! Jeg er en af de heldige der har vundet en retssag mod min voldtægtsmand, men vejen dertil er hård og ydmygende, ikke nok med at de nødvendige beviser skal indsamles, så skal du også igennem mange forhør – der ikke alle er lige sjove. Men jeg vandt, på trods at at alle odds var imod mig❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*