UDDANNELSE ELLER SELVSTÆNDIG – ELLER BEGGE PÅ CPHBUSINESS

14. februar 2018

annonce for Cphbusiness 

cph

Hello Darlings. Lad os tale lidt om uddannelsesmuligeder her i 2018 og hvordan man kan kombinere det og drømmen om eventuelt at være selvstændig. Det kan være rigtig svært, at finde ud af hvilken retning man skal gå i efter gymnasiet eller HF. Nogle vil måske endda tage et sabbatår først, men no matter what, så skal vi være uafhængige af andre økonomisk. Which means, at så længe man ikke har en sponsor (mor/far/bedsteforældre/sugardaddy), så skal man altså arbejde for at tjene til livet. I am all in for, at man er independant in every way og kan klare sig selv. Det, at man kan det, giver også én indre ro og selvtillid, vil jeg mene. For at få det resultat kræver det, at man laver en god plan, og arbejder for det.

Det tog mig noget tid, at finde ud af hvilken retning jeg skulle gå i, da jeg gik på matematisk science linje (hed det dengang) i gymnasiet med matematik og biologi på A-niveau, da jeg egentlig havde planer om at søge ind på lægevidenskab. Jeg synes ærlig talt, at jeg allerede var lidt skoletræt, så jeg valgte en af de kortere videregående uddannelser først – sygeplejerske. Dog skiftede jeg over til radiograf, da jeg muligvis var for sensitiv, og røg ud på lungemedicinsk afd. i praktik, hvor der primært lå patienter med KOL (rygerlunger) og dødsfald. Radiograf var jeg egentlig glad for, men mere og mere bliver overtaget af maskiner og selvom jeg har stor respekt for både sygeplejersker og radiografer, så gjorde det mig lidt nervøs, at det var altså den vej efter uddannelsen. Og hvad nu hvis der ikke var job? Jeg fortsatte dog og var ret målrettet på at afslutte den uddannelse, selvom jeg havde min doubts. Men så kastede jeg mig ud i TV-eventyr og det hele tog en helt anden drejning. Jeg havde haft forskellige jobs lige fra tjener, skøjtetræner til kasseassistent immellem mine 18-26 år. Jeg havde klart respekt for penge, for de var ikke nemme at tjene og jeg stod ofte i dumme situationer, fordi jeg ikke havde uddannelse og ikke kunne tjene nok på de jobs jeg havde, så jeg kunne klare mig helt alene. Det frustrerede mig… ny plan!

I 2014 havde jeg så småt fundet ud af, at jeg er ret bussinessminded og hvis jeg kan finde ud af det, så vil jeg gerne være selvstændig. Eller jeg var faktisk slet ikke i tvivl om, at det var bare den retning jeg skulle i 100% and I had to make it happen. Men jeg havde ikke den rette basisviden endnu, så derfor havde jeg brug for en god start. Det med at bygge en forretning op, markedsføring, statistikker, at sælge osv. det var lige noget for mig. Jeg havde haft bloggen i 3 år på det tidspunkt, men kunne ikke leve af det overhovedet dengang. Jeg vidste dog, at mange bloggere/influencers i udlandet havde bygget det op til deres levevej, men i Danmark var det kun ved at starte. NU skulle jeg altså beslutte mig for hvad der skulle ske, for jeg skulle bygge mit liv og fremtid op, men samtidigt prøvede jeg at være realistisk og ventede ikke på, at der faldt noget fra himlen og jeg pludselig blev millionær og jeg NÆGTEDE, at ende som en sugardaddy pet eller bo hos min mor forever. Jeg anede ærlig talt ikke hvordan jeg skulle bygge noget op, så det har været baby steps til der hvor jeg er nu. Jeg ville have en uddannelse der gav mig flere muligheder i fremtiden og som jeg 100% vidste, at jeg kunne bruge til noget uden pludselig at risikere at stå uden job. Jeg havde brug for en god basis med den grundlæggende viden, som kunne give mig et skub frem i den rigtige retning. Jeg var jo matematisk, hvilket hjalp mig (og stadig gør), men biologi kunne jeg så ikke bruge til noget. Selvom det slet ikke var planen dengang, så var min nuværende situation altså, at mine interesse havde ændret sig.

Jeg startede til markedsføringsøkonom på Cphbusiness, og jeg var VILD med det – it made me hungry. Uddanneslen indeholder markedsføring, iværksætteri, kommunikation og salg. Skolen var hyggelig og jeg havde en rigtig god klasse, hvor alle var så søde ved mig. Kort efter jeg startede fandt jeg ud af, at jeg var gravid med Allessia og så stædig som jeg er, så VILLE jeg bare fortsætte uden barsel eller pauser. Jeg endte dog med at stoppe på uddannelsen, da Allessia var et halvt år og min blog eksploderede, så jeg tog chancen og brugte min viden fra uddannelse til at fremme min karriere i den retning. Det var ikke en nem beslutning, men jeg kunne ikke være alle steder på én gang og tog min første risky beslutning i forretningslivet, som så betalte sig. Under uddannelsen på Cphbusiness, er der faktisk mulighed for at starte en selvstændig forretning op samtidig, hvor man får hjælp til det undervejs. Atmosfæren er generel fantastisk god, da mange har iværksætter-tankegang og man bliver motiveret af det. Jeg er 100% sikker på, at grunden til, at det hele vendte for mig var kombinationen af uddannelsen, som gav mig et gevaldigt skub og selvfølgelig tanken om, at nu skulle jeg præstere, for jeg har et barn der kommer til verden. Det var en øjenåbner, da jeg startede på markedsføringsuddannelsen, for man kan mærke det med det samme… når der er noget, som bare er your thing. Jeg har altid en masse idéer og fandt ud af hvad der var mine stærke og svage sider undervejs i gruppearbejdet. Jeg har stadig alle bøgerne og det er stadig de samme ting, som jeg brænder for idag. Jeg køber selv nu bøger online og prøver at lære mere og mere, og det er nok takket være min markedsføringslærer, som satte det hele igang under min tid på Cphbusiness, men erhvervsjura var nu også uundværligt for mig på sigt. Jeg troede engang, at det var pengene som jeg jagtede, og jo – de giver da en stabilitet, men det at føre et projekt ud i livet, at få tingene til at ske, at tænke i nye baner og blive ved med at bygge noget op, det er lige mig. Jeg synes jo selvfølgelig, at markedsføringsøkonom er den fedeste uddannelse, men der er altså nogle gode andre at vælge imellem også, som åbner en masse muligheder efterfølgende på jobmarkedet eller som selvstændig.

Men at være sin egen chef, betyder altså ikke, at man kan sove længe, arbejde lidt, spise brunch på café og pengene så ruller ind. Faktisk kræver det jo, at man udvikler sig og forbedrer sig, for ellers går man jo i stå. Om man vil ud på arbejdsmarkedet eller være selvstændig er jo noget, man kun selv ved og der skal man mærke efter og for mig blev det klart under uddannelsen. Man kan måske sige, at livet generelt er én lang uddannelse. Jeg arbejder fra morgen til aften, ligesom mange andre selvstændige og man hører stadig sommetider… “få dig en uddannelse!”, haha.  Jeg vil sige, at det er rigtig svært, at klare sig, hvis man slet ikke har uddannet sig på nogen måde nogen steder. Måske man så bliver oplært af nogen eller kan overtage en virksomhed. Der er selvfølgelig også arbejde, når man ikke har en uddannelse og jeg ved at man gør det der skal til, når der er behov for det og jeg har selv været i forskellige situationer. For mine læsere, som overvejer hvilken uddannelse I vil starte på, så vil jeg klart varmt anbefale Cphbusiness, som jeg selv gik på.


CPHBUSINESS HAR ÅBENT HUS D. 20. OG 22. FEBRUAR

ANSØGNINGSFRIST FOR KVOTE 2 ER DEN 15. MARTS + KVOTE 1 DEN 5. JULI


ProffessionsbacheloruddannelserneCphbusiness er anerkendte i både det danske og internationale uddannelsessystem og svarer i niveau til en akademisk bacheloruddannelse.

instagram

9 kommentarer til “UDDANNELSE ELLER SELVSTÆNDIG – ELLER BEGGE PÅ CPHBUSINESS”

  1. Interessant artikel med interessant viden om det at være selvstændig og tjene penge primært på nettet. Dine overvejelser om at vælge, vælge om – og vælge rigtigt eller forkert, får mig til at tænke på en anden artikel jeg læste for nyligt – om en ung mand, der sprang fra studiet til fordel for et job (godt nok ikke for at starte selvstændigt). Tror faktisk, at der i DK er meget fokus på uddannelse og ikke så meget på, om man kan bruge den viden man får fra sin uddannelse eller måske bare dele af sin uddannelse – som du selv nævner, så kan du jo bruge den, selvom du ikke gjorde den færdig 😉 Interviewet med studie-dop-out’en er her … http://www.skoleogliv.dk/2018/01/26/interview-simon-droppe-sit-studie-job/

  2. Toksik ilaçlar haşerelerin yanı sıra mikro organizmaları da yok ederek, ekolojik dengenin bozulmasına ve haşerelerin daha da çoğalmasına sebep olurlar.

    Sağlığınız için lütfen araştırınız. Unutmayınız ki, haşereleri anında öldüren bir ilaç biyolojik etkili değil, toksik etkilidir ve
    tüm canlılar için tehlikelidir.

  3. Üvey kızını bir güzel sikerken onları yeğeninin arkadaşı yakalayarak şok olur ve bunu arkadaşına söylemek ister.
    Ancak böyle birşeye yeğeni pek inanmaz. Her Fırsatta Üvey
    Kızını Siken Sapık Üvey Baba. Ensest 137 Genel 205 Üvey Baba 26.
    views. 0 0. Babam Okulu Astığım İçin Bana Tecavüz Etti.
    2854 views.

  4. I am really loving the theme/design of your weblog. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A number of my blog visitors have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this issue?

  5. Hey there excellent blog! Does running a blog similar to
    this take a large amount of work? I’ve virtually no knowledge
    of programming however I was hoping to start my own blog soon. Anyhow,
    should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
    I understand this is off subject but I simply needed to ask.
    Thanks a lot!

  6. I know this if off topic but I’m looking into
    starting my own weblog and was wondering what all is required to get setup?
    I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
    I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure.
    Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
    Kudos

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden